9.6.2013

Stockholm and the Wedding

Teimme pienen retken Tukholmaan. Oi, vad fantastiskt! Säät suosivat ja Tukholma on kyllä edelleen yksi lempikaupungeistani. Kaupunki oli jo ihan juhlahumussa, sillä samana päivänä prinsessa Madeleine ja Chris vihittiin. Olimme paraatipaikalla haistelemassa tunnelmaa, mutta emme kerinneet jäämään odottamaan niin, että olisimme nähneet itse hääparin. Katselimme heitä sujuvasti laivan telkkarista :)

Ihan aluksi kun pääsimme kaupunkiin jakaannuimme kahtia. I:llä oli vähän työhommia ja me mentiin sitten lasten kanssa omia teitä. Suuntasimme etsimään ruokapaikkaa. Matkan varrella kerkesin poikkeamaan Zaraan. Ostin sieltä yhden hameen. Tänäkin kesänä siellä on ihania uutuuksia. Aah! Löysimme kohtalaisen kävelymatkan päästä ihanan kiinalaisen ravintolan, jossa oli hyvä lounasbuffee. Tosi hyvätasoinen. Nam. Sinne mennään kyllä uudestaan. Tarjolla oli myös sushia, joka oli Humhumille ehdoton juttu sekä ihania erilaisia tempura ravunpyrstöjä ja paljon muuta. Ravintolassa oli myös vesiallas, jossa oli lemmikkikarppeja. Ne pitivät lapset kiinnostuneina. Ja mikä parasta, palvelu oli todella hyvää ja lapsiystävällistä. Toisin kuin Viking Linen laivalla!!!

Syömästä lähdimme kävelemään taas ydinkeskustaan. Matkalla poikkesimme pariin Street Style kauppaan tarkoituksena löytää Humhumille uusi Cappi. Sellainen löytyi ja saimme aurinkolasit kaupan päälle. HumHum sai itse valita ja mitäs äidillä on siihen sanomista (nyyh!). Ei vaan, musta on ihana, että lapset käyttävät omaa luovuuttaan ja oppivat oman makunsa. Yritän aina vaivihkaa ohjailla mielestäni cooliin suuntaan, tosin yleensä tuloksetta :)

Kun lippis oli löytynyt, menimme BR-lelukauppaan, ostettiin jätskit ja sitten suunnattiin jo kuninkaan linnalle.

 Laivamatkat olivat pienoinen koettelemus :) Kuten aina lasten kanssa. Töykeitä keski-ikäisiä naisia. Miten naiset niin nopeasti unohtavat äitinä olemisen ja lasten kasvattamisen koukerot. Saivat minut itkemään tänä aamuna. Muutenkin tuntuu, että matkoilla suomalaisilta unohtuu käytöstavat ja kyynärpäätaktiikalla otetaan se mikä oikeudenmukaisesti itselle kuuluu. Toivottavasti minusta ei tule sellaista. Lisäksi leikkipaikan viereisen ravintolan palvelu oli ala-arvoista. Siellä oli töissä työhönsä leipääntynyttä henkilökuntaa.

Romanttinen kaupunki Tukholma on! Meidän yhteinen taival mieheni kanssakin alkoi sieltä. Joku kesä just me and him and limitless budget. Ei muita toivomuksia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti