26.7.2013

Asuntomessut Hyvinkää

Jokavuotisen perinteen mukaan käytiin katsastamassa asuntomessut. Tänä vuonne ne olivat mukavan lähellä, joten oli helppo lähteäkin. Ihan mukavat messut. Tosin jäin vähän kaipaamaan vielä sitä täydellistä taloa :) Edellisinä vuosina on ollut muutama vau-talo. Tänä vuonna jäin kaipaamaan sellaista.

Päivän asuna oli
| Mekko: Ted Baker | Neule: Part Two | Kengät: Toms | Laukku: Michael Kors | Korut: Dyrberg&Kern, Amerikasta piikikkäät, vanha kultaketju ja sormus |Ehdoton suosikkini oli kohde nro 31 Honka Lumi. Ei sekää ollut täydellinen. Makuuhuoneita olisi tarvittu lisää. Se kuitenkin ihastutti kauniilla pinnoillaan, tykkäsin pohjastakin, vaikka I kritisoi sitä varsinkin sisääntuloa. Pihakin oli laitettu kauniiksi. Kohteessa oli paljon vaaleaa puupintaa, johon olen ihastunut juuri tällä hetkellä. Voin kuvitella mitä meidän lapset vanhempana ajattelisi jos tuo olisi meidän talo. Mitä ne iskä ja äiti on oikein ajatellut. Näin paljon puuta. Olis nyt edes tehnyt vähän avarammaksi ja käyttänyt muitakin materiaaleja. Vähän samaan tyylin kun itsellä nuorempana on ollut suhtautuminen kellastuneeseen mäntyyn rakennus-ja sisustusmateriaalina :) Ehkä ymmärrätte mitä tarkoitan.

Rakastin sisustusta. Kohteessa oli mun lempituolit ja -ruokapöytä!!! Joten miks en tykkäisi siitä :) Keittiön pöydän alla oleva matto ihastutti minut. Tosin niin muutkin sisustusmateriaalit.Etukäteen odotin paljon kohteelta 25 Lammi-Kivitalo Maja. Siinä oli paljon juttuja mistä tykkäsin, mutta vähän kuitenkin petyin. Pohja ei ollut kovinkaan toimivat. Makuhuoneissa ei ollut ovia. Lapsiperheessä kuitenkin koen ne tärkeinä. Asuimme HumHumin ensimmäiset elinvuodet ihanassa uudessa loft-tyyppisessä piharakennuksessa ja vaikka kuinka paljon rakastimme sitä, koin huojentava kun muutimme isompaan, mutta ihan peruskerrostaloasuntoon. Jokaiselle oli oma huone ja oven kiinni pantaessa sai omaa rauhaa. Ihanaa!

Tykkäsin kuitenki kovasti messutalon sisustuksesta!!! Siinä peruspintojen värit olivat musta, harmaa ja valkoinen. Sisustuksessa oli käytetty luonnonmateriaaleja ja värejä, myös samoja värejä kuin talon sisäpinnoissa ja niihin oli yhdistetty metalliesineitä, hopean, kullan ja kuparin väreissä. Tietysti oli myös vaaleaa puuta ja linjakkaita moderneja muotoja. Pisteenä iin päälle olivat maljakossa olevat vihreät luonnonkukat. Talon ulkokuori on mielestäni makee. Oikeastaan kaikissa kohteissa joista tykkäsin oli isot ikkunat. Niitä näkikin paljon näillä messuilla ja se oli tosi positiivista.

Siinä oli mun suosikit. Muutama muukin talo yllätti positiivisesti.

Kohde 28 Jämerä Sisu. Siinä minua ihastutti atriumpiha. Ja muutenkin se oli yleisesti ottaen ylellinen kokonaisuus. Mun alun asukuvat on otettu tämän talon pihalla.

Kohde 10 Lapplin Lumo. Tämä talo on meidän perheelle ihan liian pieni, mutta laajennettuna versiona tykkäisin tosi kovasti. Pohja ja sisustus olivat mieleisiä.
Kohde 15 Passiivitalo Lumikki

Ihastuin talon ulkomuotoon. Tässäkin talossa oli toimivia ratkaisuja, avointa tilaa, tarpeeksi maakuuhuoneita ja isoja ikkunoita. Tykkäsin myös sisustuksesta suurimmilta osin. Talo oli tosin sijoitettu ihan väärinpäin. Pihaa ei ollut käytetty hyväksi vaan talo avautui kadulle päin. Ja sauna oli aika surkea.
Kohde 9 ValmisJukka Trendo. Käytiin katsomassa tämä kohde viimeiseksi, koska aloitettiin meidän kierros käänteisessä järjestyksessä. Ehdottomasti positiivinen yllättäjä Jukka Taloksi. Tosi toimiva pohja. Messutalon pohja oli mukaelma valmiista pohjavaihtoehdosta. Ei ehkä ulkoapäin mikään kaunotar, mutta mukava sisältä.
 Siinäpä ne. Joiltakin kohteilta odotin paljon julkisivun vuoksi, mutta niistä jäi aina puuttumaan joku.

Hirsitaloilta odotettiin paljon, mutta ne olivat pettymyksiä. Kohde 8 Talvipalatsin sisustuksesta tykättiin, mutta pohja oli surkea ja talo pieni.Kaiken kaikkiaan kiva päivä. Kiitos messukavereille! 

Ootteko jo käyneet messuilla? Mitä tykkäsitte?

2 kommenttia:

  1. Samoilla linjoilla ollaan. Hyvin muistat noi kaikki! Mä en enää muista yhtään, mitä oli missäkin. Kiitti raportista. Ja seurasta. :)

    VastaaPoista
  2. Kuvien kautta oli helppo muistaa, kun ne meni siinä järjestyksessä kun tehtiin kierrosta :) Oli kivaa.

    VastaaPoista