10.2.2014

Monday Swag

Aamulla tunsin luissa ja ytimissä, että oli maanantai :) Väsytti, kolotti, kurkkua karhisti eikä riemullisuudesta ollut kauheasti tietoa. Olin niin omissa maailmoissani, että unohdin Bobben kerhon ja HumHumiakin oltiin 45 minuuttia etuajassa vastassa eskarilla. Ei nyt onneksi mitään kovin vakavaa, mutta huomaa, etten ollut ihan omaksunut vielä tätä viikon rutiinia.

Muutenkin ajatukset ovat pyörineet ja hoippuneet ympyrää. Tämän ajan ihmisillä, siis meillä on mahdollisuus ja muiden kannustus tehdä sitä mitä me haluamme. Toteuttaa unelmiamme. Jäädä jo vaikka nyt eläkkeelle, järjestellä asiat niin, ettei koskaan tarvitse tehdä tylsää työtä. Mutta kuka sitten tekee ne tylsät työt. En minäkään aina nauti arjen pyörittämisestä, ainaisesta ruoanlaitosta, pyykinpesusta, siivoamisesta, riehumisesta, komentamisesta, kasvattamisesta jne. Unelmoin "oikeasta" työstä muodin parissa, sitten kun lapset ovat vähän kasvaneet. Toisaalta mietin, että kaikkihan haluavat tehdä jotain oman intressinsä piirissä. Yleensä se on jotain luovaa tai populaarikulttuuriin liittyvää, terveyttä edistävää, pehmeitä arvoja- ja hyvinvointia vaalivaa. Mikä sinällään on ihan hyvä. Kuka sitten tekee ne kovan arvon työt, pyörii oravanpyörässä bisneselämässä ja on burn outin partaalla? Kuka jaksaa olla siivoojana, lastentarhanopettajana, farmaseuttina, vanhustenhoitajana, sairaanhoitajana, sosiaalityöntekijänä jne. Aloilla, joita tarvitaan mitä enemmissä määrin, mutta joiden työntekijöille ei makseta juuri mitään ja joiden työtäkään ei osata arvostaa. Työstä ei saa kiitosta, eikä samanlaisia etuja kuin bisnesmaailman toimijana.

Palataan vielä tähän perhe-elämään. Vaikka en aina jaksa sen pyöritystä, en voisi kuvitella eläväni ilman perhettä. Samoin en voisi kuvitella eläväni ilman työntekoa. Parasta tietenkin olisi, että työ jota tekee olisi mielekästä. Ihmiset joiden kanssa työskentelee vaikuttaa suurimmissa määrin siihen, kuinka mielekästä työ on. Ihan niin on kotonakin. Jos parisuhteessa on ryppyjä, tai lapset ovat riiviöitä, ei kotona työskentelykään maistu. Kun taas saa voimaa perheenjäsenistä ja voi nauraa heidän kanssaa on heti parempi päivä ja hommat sujuvat.

Sitten voisin ottaa puheenaiheeksi vielä ihan erikseen rahan ja miten se liittyy kotona olemiseen ja työelääm. Mutta en taida viitsiä. Se olkoon ihan oma mietinnän aiheensa.

Olkaa hyvät, tämän päivän street swag asukuvat :)


| Pusero: PINK | Hame: Zara | Kengät: Puma | Sukkikset: Marks&Spencer | Takki: Monki | Laukku: Gucci | Hattu: Lindex |


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti