22.5.2014

Lentil Salade Recipe

Suosikki linssisalaattini reseptiä on kyselty minulta useampaan otteeseen. Ja nyt vihdoin ajattelin jakaa sen kanssanne. Tämä kaunis, lämmin aurinkoinen päivä innoitti tekemään sitä lounaaksi ja samalla tarkistelin ainesosien mittoja. Yleensä ruokaa laittaessa olen melko suurpiirteinen ja luotan makuaistiini. Eli lisään sitä mukaa, kun jotain puuttuu. Aloitan aina vähän varovasti. Niin tälläkin kertaa.

Näillä mennään

2 prk  (285g) Go Green punaisia linssejä, heti käyttövalmiita (voi käyttää myös vihreitä)
1 punasipuli
(1 kynsi valkosipulia)
3 rkl riisiviinietikkaa
1,5-2 rkl hienoasokeria tai ruokosokeria
3/4-1 dl rypsiöljyä (voit käyttää mitä muuta tahansa haluamaasi öljyä. esim. oliiviöljyä)
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 paketti feta-/salaattijuustoa tai mozzarellaa
1-2 pakettia kirsikkatomaatteja
(lehtipersiljaa)
(korianteria)

1. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi, pilko tai raasta valkosipuli
2. Sekoita kulhossa riisiviinietikka ja sokeri, lisää suola ja pipuri. Lisää vähissä erin öljy koko ajan sekoittaen, niin, että seoksesta tulee hieman paksuhkoa. 
3. Laita sipulit tekemäsi seoksen joukkoon.
4. Siivilöi linssien oma liemi pois.
5. Lisää linssit tekemääsi kastikepohjaan, jossa on jo sipulit.
6. Halkaise tomaatit kahtia.
7. Pilko fetajuusto.
6. Lisää ne salaatin joukkoon.
7. Tarkista maku ja lisää haluamasi määrä lehtipersiljaa ja korianteria tai jompaa kumpaa. Tai jätä kokonaan pois.

Nyt vaan testaamaan. Sopii erittäin hyvin lisukkeeksi esim. grillailuun, hyvä vieminen nyyttäreihin tai näin kesällä aivan mahtava lounas ruisleivän tai kalan kera. Minä olen niin ihastunut tähän kyseiseen reseptiin, että se menee masuun ihan sellaisenaan :)

Bon Appetit!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti