24.7.2014

Asuntomessut Jyväskylä

Meidän miniloma Jyväskylän asuntomessuille oli onnistunut. Seuraavassa onkin esitettynä kuvapläjäys aiheesta ja meidän suosikkikohteista.

Asuntomessupäivä alkoi aamu-uinnilla ja päättyi kotimatkalla iltauintiin. Keski-Suomen järvivesi oli 25 asteista. Koko päivän olikin aikamoista hellettä. Hieman näännyttävää, mutta en valita. Oli kiva päivä.Aloitettiin perinteisesti meidän asuntomessukierros kierroksen loppupäästä välttääksemme ruuhkat ja jonotukset. Taktiikka toimi aika mainiosti.


Mun suosikkina pysyi alusta loppuun kohde 35, Talo Luck
Tässä kohteessa rakastin arkkitehtuuria, sisustusta, popkulttuuria graafisine julisteineen ja amerikan länsirannikon fiilistä. Tuli tunne, että olen menestynyt ja saavuttanut kaiken, kun astuin tähän kotiin. Minimalistinen ilme, tauluksi kehystetyt värikkäät julisteet ja ripaus 60-70-lukua huonekaluissa ja värivalinnoissa ihastuttivat minut. Oli muutama miinuskin. Keittiö ei miellyttänyt oli turhan askeettinen ja hassu ratkaisuineen. Koti oli kauttaaltaan valkoinen, mistä pidin, mutta toisaalta se on miinus. Vaikea pitää siistinä lapsiperheessä. Työn jälki ei ollut joka paikassa myöskään messujen laadukkainta.

Kakkossijalla kohde 7, Passiivikivitalo Leija,


Tässä talossa voitti järki ja järjestelmällisyys. Myös seesteisyys. Talosta ei oikeastaan puuttunut mitään. Pidin sen pohjapiirroksesta, tilaratkaisusta, säilytystiloista ja pintavalinnoista. Ehkä jokin jännityselementti jäi puuttumaan. Työn jälki oli laadukasta.

Täytyy myös kertoa mitä meille tapahtui tämän kohteen pihalla. Odottelimme yhtä meidän porukasta ja vilvoittelimme takapihalla olevan sadettajan alla muutamaan otteeseen. Passiivikivitalojen edustaja tuli nuhtelemaan meitä hyvin tylysti ja sanomaan, että nurmikolla ei saa kävellä. Sitä varten on viitoitetut reitit. Taas kerran päästiin todistamaan tätä suomalaista nipottamista ja kyttäyskulttuuria. Puolikuntoinen pariskuntien ryhmä, vilvoittamassa itseään 30 asteen helteellä ja heti saatiin valitusta. Ei taida ilakointi tässä maassa olla sallittua.

Kolmannella sijalla kohde 23 Skammin taloTässä kohteessa ihastutti erityisesti arkkitehtuuri, varsinkin ulkoapäin ja ulkopintamateriaalin käyttö. Myös sisätiloissa puun käyttö. Tila oli muunneltavissa, mutta ei tuntunut kuitenkaan maailman käytännöllisimmältä. Työn jälki ei myöskään ollut viimeisteltyä ja huoliteltua. Marimekon tekstiilit ihastuttivat.

Neljäs sija meni kohteelle 29, Lakka Kivitalot HeikkinenTämä kohde voisi olla korkeammallakin sijalla. Se oli todella ihastuttava. Jotenkin kuitenkin turvallinen ja asuntomessuilla käännyn aina hieman jännittävimpien kohteiden puoleen. Tässä talosa hyvää oli arkkitehtuuri, se miellytti. Samoin ulkoseinän rimoitukset. Sisällä oli kaunista ja puiset leveät ikkunalaudat miellyttivät. En saanut tarpeeksi hyviä kuvia kohteesta, mikä harmittaa. Tämä oli todella hyvä talo. Menkää katsomaan paikanpäälle tai kurkkikaa netistä ja lehdistä.

Viidennelle sijalle ylsi kohde 10 Kannustalon Lato
Perinteistä tyylikästä ja huoliteltua Kannustalon laatua. Sisustus oli Helena Karihtalan käsialaa ja tykkäsin siitä. Tästäkään kohteesta ei ole tarpeeksi kuvia.

Muita kivoja yksityiskohtia messuilta.Tällaista tänä vuonna. Onko ollut muita messuilla kävijöitä. Kiitos kotipuolessa lastenhoitoavusta! Korvaamaton apu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti