13.12.2014

Vauva update


Kuvat eivät ole maailman tarkimpia, mutta hyviä muistoja numero neljän vauva-ajalta. Olen ollut kuin sumussa. Ehkä rankinta vauva-aikaa sitten ensimmäisen vauvani. Tämä pimeys ei tietenkään auta. Vielä elän toivossa, että öihin löytyisi joku rytmi ja aamuyön ähkimiset ja puhkimiset jäisivät pois. Käytössä on vaikka mitä: aromaattisia öljyjä, relatippoja, cuplatonia ym. Tuntuu, että oma uni, silloin kun voisi nukkua on naurettavan kevyttä "koiranunta". Ja sitten, kun itse haluaisi ja tarvitsisi nukkua niin siihen ei ole mahdollisuutta. Olin jo niin tottunut kokonaisiin yöuniin. No turha kai nyt valittaa, kun on itse tiensä valinnut. Täytyy vaan hammasta purren yrittää sinnitellä.

Enkä voi yhtään valittaa, etten olisi saanut koko ajan apua. Meille on tuotu valmiita ruokia, mun äiti ja sisko ovat rientäneet apuun, kun olen vinkannut, että nyt ei enää jaksa ja tietysti mieheni on ollut apuna sekä olen nähnyt muita äitejä. Ja mikä tärkeintä vauvalla on kaikki hyvin ja kasvaa hienosti. Silti tämä koko uusi elämä ja nämä hormoonitunteet ja -myrskyt pääsivät yllättämään ihan täysin. Illat ovat vaikeimpia ja ne tuntuvat niiiiin pitkiltä, kun pimeys laskeutuu jo iltapäivällä kolmen jälkeen. Rupean jännittämään yörytmiä ja nukkumista. Parasta on jos on mahdollisuus lähteä ulos pienelle kävelylle nollaamaan ajatukset tai vaan haukkaamaan raitista ilmaa.

Nyt kun vielä sairauden saisi pidettyä loitolla niin hyvä olisi. Tosin esikoisemme on jo flunssainen. Saas nähdä tarttuuko meihin kaikkiin.

Joulumieli pitäisi vielä jostain metsästää. Sain mummilta ihanan joulukimpun äitini välityksellä ja ostin muutaman muunkin joulukukan. Leivottiin piparitaloja lasten kanssa. Tai se meni vähän niin, että minä ja vauva leivottiin ja lapset koristelivat. Mutta kiva projekti kylläkin. Ehkä jos ensi viikon alussa haettaisiin joulukuusi. Ehkä se auttaisi pääsemään jouluhenkeen.

Pitäisi vielä napata valmiista taloista kuvat.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti