10.3.2015

Vauvajuttuja ja kehitystä

Mun on ihan pakko dokumentoida tänne blogiin hieman vauvan kehitystä. Haluaisin kirjoittaa päiväkirjaa, mutta jotenkin sitä ei vaan tuu tehtyä. Johonkin pitää kuitenkin kirjoittaa ylös mitä kaikkea on meneillään ja mitä pienin on oppinut. Muuten ei neljännelle lapselle jää paljon muistoja vauva-ajalta. 

Bansku alkaa olla tosi kiinnostunut jo kaikesta. On ihan mukana meidän jutuissa. Hän on siis nyt 3kk. Hän seuraa katseellaan kaikkea, keskustelee ja hymyilee sisarusten kanssa. Uusinpia juttuja ovat omien käsien löytäminen. Hän katselee käsiään, pitää niitä usein yhdessä ja koskettelee sormiaan. Neiti ei ole vielä tähän päivään mennessä huolinut tuttia, mutta syö sormiaan. Ou no. Bansku on oppinut myös rapsuttelemaan sormillaan. Hän ihmettelee etenkin, kun sohvakankaasta kuuluu mukava rahina sitä raapiessa.

Toinen juttu on erilaiset ääntelyt. Tuntuu, että Bansku on oppinut "korottamaan" ääntään vaatiessaan jotain tai ollessaan tyytymätön. Silloin suusta tulee joikua mukavalla nuotilla. Tyytyväisyyttä hän osoittaa tietysti hekottelemalla, vaikka useimmin silloin tulee vielä hymy. Ja tietysti tälläkin vauvalla on olemassa erilaiset itkut: nälkäitku, väsyitku ja loukkaantunut itku.

Muutamana iltana olen onnistunut saamaan vauvelin nukahtamaan yöunille omaan sänkyyn. Se vasta tuntuukin lottovoitolta, kun on hetki päivästä ihan itselleen. Tuntuu siis, että siinäkin kehitytään vielä lisää ja jatkan sitä kunnes siitä tulee tapa. 

Ja kuten alla olevista kuvista näkyy, Banskulla oli viikonloppuna ensimmäinen ponnari/töyhtö hiuksissaan rusetin kera. Vähän siis hienosteltiin :)

Asu
| Shortsipuku: NoaNoa (Cocon vanha) | Body: H&M (thanks Anne) | Sukkikset: 2nd Hand |

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti