14.9.2015

Helsinki Opera, Beauty and the Beast Ballet

Olimme varanneet (kiitos Heli) liput jo kesällä ja odotin kovasti tätä iltaa. Luvassa oli hieman kulttuuria. Menimme katsomaan balettia Kaunotar ja Hirviö. Ennen sitä kuitenkin menimme syömään. Ravintola oli Southpark. Erittäin cool ja hipsterimäinen mesta kauniissa ympäristössä Sinebrychoffin puistossa. Ja kuitenkin niin suuri pettymys. Ainoa mistä nautin oli hieno sisustus ja ystäväni. Palvelu oli ihan hirveää. Ja ruoka vielä kamalampaa. Siis minun valintani: Cobb Salad. Se ui limaisessa kananmunahillokkeessa sekoittuneena avocadoon. Salaatti oli kitkerää ja kananrinta kylmää ja ahdistavaa kaiken limaisuuden keskellä. Kaikista pettynein olin siihen, miten tilanteeseen suhtauduttiin ravintolassa. Ilmaisin heti, että tilaukseni ei ollut sitä mitä odotin. Luulin, sen olevan tuoretta ja kananmunan olevan joko keitettyä tai paistettua, koska menussa ei mainittu mitään "hillokkeesta". Lisäksi salaatti oli mielestäni melko pieni ja vaatimaton 19 euron hintaan nähden. Tarjoilija kuitenkin oli reagoimatta harmistukseeni ollenkaan ja sanoi, että annos ja varsinkin kananmuna oli niinkuin sen pitikin, ei ollut raakaa vaan juoksutettua hilloketta. Muuten ignoorasi valitukseni kokonaan. Ei edes pahoitellut, ettei ruoka maistunut. Lopuksi kysyi vielä miten ruoka maistui. Minulle ja vieruskaverilleni salaatti ei maistunut ollenkaan. Jätin annoksen kokonaan syömättä ja ilmaisin sen myös tarjoilijalle. Vieläkään en saanut minkäänlaista vastausta. Siinä vaiheessa aloin olla jo kyllästynyt koko paikkaan, enkä usko palaavani sinne. Ainakaan syömään. Muiden ruuat olivat ihan hyviä. Miten tämä annos voi olla niin pettymys. Ja ensimmäistä tilausvaihtoehtoani Moules Fritesiä ei ollut saatavissa.

Ja nyt kun tämä ventilointi on ulkona, palataan miten loppu ilta meni. Ravintolasta mentiin suoraan Oopperatalolle. Juuri ja juuri ehdittiin. Ja täytyy sanoa, että nautin esityksestä kovasti. Lisää kulttuuria, yes please. Hyvää musiikkia mahtavan orkesterin esittämänä. Itse palettikin oli lumoava. Alussa yksi miestanssijista oli muita jäljessä koko ajan, mutta muuten tanssi oli hienoa katsottavaa. Etenkin pääosan esittäjät olivat vakuuttavia. Ehkä loppukohtaus olisi voinut olla vielä vaikuttavampi ja olisin toivonut pääosan esittäjille enemmän tunnetta loppuun. Nyt he tuntuivat olevan aviopari, jotka olivat olleet naimisissa jo vuosikymmeniä :) Samoin puvustus olisi voinut olla glamourimpi ja näyttävämpi niin että pari olisi erottunut muista tanssijoista vielä enemmän.  Mutta kaiken kaikkiaan ihana ooppera.

Pitkästä aikaa olin pukeutunut tavallista enemmän, joten otin paljon kuvia itsestäni tai joku muu otti. Koittakaa kestää :) Meikin avain oli säteilevä pohja, tummanliila silmämeikki ja nude/persikkamainen huulipuna.

Asu | Mekko: &Other Stories | Lenkkarit: Adidas | Korkkarit: Jimmy Choofor H&M | Laukku:Paquetage | Aurinkolasit: &Other Stories | Neuletakki: Cos |Mun salaatti :(
Ja sitten itse balettiin...ekoissa kuvissa matkalla 
Lenkkareista korkkareihin ja takaisin lenkkareihin

Oopperan jälkeen mentiin vielä hetkeksi istumaan ja vaihtamaan mielipiteitä baletista ja vähän muustakin. Onnistunut ilta.

3 kommenttia: