9.1.2016

Christmas and New Year

Vuosi 2016 on jo käynnissä. Aika juoksee eteenpäin. Viime kuukausi oli täynnä tapahtumia ja käänteitä. Hyvä, että mukana ehtii. Kaikista kiireisimpänä minua pitää perheen kuopus Bumbum, mini ihminen joka tutustuu maailmaan. Haluaa nähdä ja kokea kaiken. Vaikka kyllä kaikki ja jokainen meidän perheessä ottaa oman tilansa ja vaatii huomiota. Porukalla porhalletaan eteenpäin. Välillä matalavireisesti ja välillä onnesta hyppien. Sitä se elämä kai on?

Aloitetaan joulukuun seikkailut retkellä Tuomaan markkinoille. Tämäkin retki alkoi vastoinkäymisillä, mutta loppujen lopuksi meillä oli tosi kivaa. Lapset olivat innoissaan karusellista ja Stockan jouluikkunoista

Tänä vuonna piparkakkutalojen leipominen jäi ihan viime tinkaan. Suuruuden hulluudessani jokaiselle oli tietenkin tehtävä oma talo. Tai isoimmille lapsille tehtiin omat ja isompi "kaupunki" oli Bumbumille ja meille vanhemmille.

Ensimmäisenä Humhumin talo.Cocon taloBobben talo"Kaupunki"


Leivottiin ja koristeltiin myös yksittäisiä pipareita muutama päivä talojen leipomisen jälkeen. Lapset tykkäsivät kovasti. Varsinkin kun kuorrutusta ja karkkeja sai maistella samalla :)
Juuri ennen joulua on äitini syntymäpäivä. Tänä vuonna kyseessä oli pyöreitä vuosia. Ihana äiti. Juhlimme laajennetulla perheellä kauniissa ja tunnelmallisessa Kaisan Kodissa Espoossa. 


Sitten olikin jo jouluaatto. Pidän leipomisesta ja ruoanlaitosta. Huomaan, että joskus ja ehkä turhan useinkin olen niin kunnianhimoinen, että tulee stressattua ja otettua liikaa tekemistä. Välillä voisi ehkä ottaa vähän iisimminkin. Vaikka hyvä ruoka onkin parasta maailmassa, on perhe silti aina tärkeämpi. Läsänäolemisen taitoa opettelen vielä.


Tapanina perinteitä kunnioittaen vierailimme isälläni. Mukavaa yhdessäoloa, saunomista, syömistä ja vähän lisää lahjojen avaamista. Kun lähdimme matkaan maa oli paljaana, mutta ilma oli kylmenemässä. Illalla saimmekin lumisadetta, joka kruunasi joulufiiliksen.

Jouluun kuuluu perinteisesti luisteleminen Ja aleshoppailu


Uusi vuosi otettiin vastaan ensin hyvissä ajoin lasten kanssa ja lastenvahdin ansiosta vielä ystävien seurassa myöhäisillassa.
Sitten alkoivatkin hurjat pakkaset, jotka ovat jo onneksi hieman hellittäneet. Meillä oli yhdessä vaiheessa sisälläkin vain 17 astetta lämmintä, joten täällä oltiin pipot päässä, villapaidat päällä ja villasukat jaloissa ja siltikin paleltiin. Patterit eivät ihan toimineet. Onneksi ne saatiin loppiaisen jälkeen kuntoon. Uuden vuoden lupauksia en tehnyt, mutta yritän jättää jälkeä vähän useammin tänne blogiin. Kirjoitella meidän elämästä ja rakkaista asioista, kuten tähänkin asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti